Verkeersongeval

Letsel­schade

Verkeersongeval

Een ongeval zit in een klein hoekje, zeker als het gaat om ongevallen in het verkeer. Het verkeer wordt steeds drukker, steeds meer mensen nemen er aan deel en de voertuigen worden stiller en sneller.

Letselschade

Denk bijvoorbeeld aan de elektrische deelscooters of e-bikes die geruisloos en snel voorbij komen. Een val of een ongeluk in het verkeer brengt vaak meteen schade met zich mee. Is het niet aan de auto of de fiets dan is het wel aan de persoon die een flinke klap krijgt.

Bent u betrokken bij een verkeersongeval dat is veroorzaakt door een ander dan is diegene hiervoor aansprakelijk te stellen.

Omdat je in het verkeer een verdeling ziet tussen sterke (zoals een auto) en zwakke (zoals een fietser) verkeerdeelnemers heeft de wetgever ervoor gekozen om de zwakke verkeersdeelnemer extra te beschermen bij ongevallen. Wist u dat bij een verkeersongeval tussen een gemotoriseerde en een niet-gemotoriseerde, zoals een fietser of een voetganger, de gemotoriseerde voor minimaal 50% van de schade aansprakelijk is, ongeacht of deze fout zat of niet.

Bent u onlangs slachtoffer geworden van een verkeersongeval en heeft u schade die u op de tegenpartij wilt verhalen neem dan contact op met TEN Advocaten, zodat we u verder kunnen helpen en u zich alleen hoeft te focussen op uw herstel.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.