Huishoudelijke hulp

Letsel­schade

Huishoudelijke hulp

Kunt u als gevolg van een ongeval of enig ander letsel waarvoor een ander aansprakelijk is niet langer zelf uw huishoudelijke taken verrichten, dan kunt u een vergoeding krijgen voor de kosten van huishoudelijke hulp.

Letselschade

Zoals gezegd valt deze schadepost onder het begrip materiële schade. Het is namelijk een schadepost die in geld valt uit te drukken. Het maakt niet uit van wie u hulp in de huishouding krijgt. Of dit nu een professional is of een familielid, het feit blijft dat u uw huishoudelijke taken niet zelf kunt uitvoeren.

Met behulp van bepaalde letselschade richtlijnen is er een vast bedrag vastgesteld wat voor vergoeding in aanmerking komt. Het recht op schadevergoeding is daardoor bepaald op een maximum bedrag van kosten die gemaakt zouden moeten worden als een professional zou moeten worden ingehuurd. Uit de richtlijn komt naar voren dat onder huishoudelijke hulp het volgende wordt verstaan: schoonmaken, boodschappen doen, koken en kinderen verzorgen. De tijd die een ander voor u aan dergelijke taken besteedt, komt voor vergoeding in aanmerking.

TEN Advocaten kan u helpen bij de berekening van uw recht op schadevergoeding voor de kosten die u vanwege uw ongeval moet maken voor huishoudelijke hulp. Neem gerust contact met ons op!

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.