Affectieschade

Letsel­schade

Affectieschade

Wanneer uw partner of kind betrokken is bij een ernstig ongeval en daardoor ernstig of blijvend letsel heeft, verandert ook uw leven drastisch. Dit noemen we ook wel affectieschade.

Letselschade

Affectieschade bestaat uit het verdriet en de pijn die u ervaart doordat uw naaste ernstig gewond is geraakt of is overleden door het toedoen van een ander. Affectieschade is een vorm van immateriële schade en wordt dus gezien als smartengeld.

Wilt u in aanmerking komen voor affectieschade dan moet er sprake zijn van een zeer hechte, nauwe en persoonlijke relatie met het slachtoffer. Dit wordt beoordeeld naar de intensiteit, aard en duur van de relatie. Alleen bij overlijden en bij ernstig of blijvend letsel bestaat de aanspraak op vergoeding. Het uitgangspunt is dat hiervan sprake is bij een blijvende invaliditeit van ongeveer 70% of meer.

Wanneer een van uw naasten bij een ernstig ongeval is betrokken, heeft u het al lastig genoeg. TEN Advocaten neemt u het financiële gedeelte graag uit handen. Wij stellen voor u vast of u recht heeft op affectieschade (en mogelijk nog op andere schades) en zorgen ervoor dat u deze immateriële vergoeding ontvangt.

Zag u het ongeval daadwerkelijk gebeuren of kwam u kort daarna ter plaatse? Wellicht kunt u dan ook in aanmerking komen voor shockschade. Vraag onze advocaten naar de mogelijkheden.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.