Schadevergoeding

Letsel­schade

Schadevergoeding

Het woord zegt eigenlijk al genoeg. Een vergoeding voor de schade die u heeft geleden. Schadevergoeding kan in veel situaties voorkomen.

Letselschade

Denk bijvoorbeeld aan een vriend die wijn over uw tapijt knoeit. Deze vriend zal de schade moeten vergoeden. Er kan ook worden gedacht aan het niet nakomen van een overeenkomst. Als gevolg daarvan kan een van de contractspartijen schade lopen die vergoed dient te worden.

Bij letsel kan de schade vaak erg hoog oplopen. De gevolgen van een ongeval kunnen groot zijn. Wanneer u letsel heeft opgelopen door toedoen van een ander of mogelijk zelfs een van uw dierbaren bent verloren hierdoor, ondervindt u schade. Schade in de zin van pijn en verdriet, maar ook financiële schade. Volgens de wet is degene die het ongeval heeft veroorzaakt aansprakelijk voor uw schade. Hij of zij moet deze schade dan ook aan u vergoeden. Maar op wat voor soorten schadevergoeding heeft u recht? De verschillende schadeposten kunnen worden onverdeeld in twee categorieën: materiële en immateriële schade. Veel mensen hebben een aansprakelijkheidsverzekering, waardoor zij verzekerd zijn voor de vergoeding van dit soort schades.

Tijdens de behandeling van uw dossier houdt TEN Advocaten uw schades goed bij, met behulp van een schadestaat. Dit is een overzicht waar al uw schades in worden bijgehouden. Met behulp van deze schadestaat onderbouwt en verhaalt TEN Advocaten uw schade bij de tegenpartij.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.