Smartengeld

Letsel­schade

Smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor leed, pijn en gederfde levensvreugde als gevolg van letsel door een ongeval, misdrijf of medische fout.

Letselschade

Waar materiële schade vaak redelijk eenvoudig in een geldbedrag valt uit te drukken, ligt dit bij smartengeld anders. Het gaat namelijk niet om zichtbare schade, maar er moet een bedrag gekoppeld worden aan de mentale gevolgen van het ongeval. Omdat dit lastig te berekenen is, wordt bij smartengeld gekeken naar verschillende gerechtelijke uitspraken in concrete vergelijkbare gevallen. De feiten en omstandigheden in combinatie met het vastgestelde bedrag aan smartengeld wordt dan vergeleken met uw situatie. Uiteindelijk wordt zo tot een bedrag aan smartengeld gekomen.

Het bepalen van de hoogte van het smartengeld kan een langdurig proces zijn. De hoogte kan namelijk pas definitief worden vastgesteld wanneer sprake is van een medische eindsituatie. Dit wil zeggen dat uw letsel is genezen of dat er geen verbetering meer mogelijk is.

Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste gerechtelijke uitspraken en volgen de ontwikkelingen op de voet. U stelt ons op de hoogte van uw situatie en wij doen de rest. Wij berekenen uw smartengeld in het licht van de meest recente ontwikkelingen en zorgen tevens voor de claim hiervan.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.