Automotive verdieping

Rechtsgebied

Auto­motive

Advocaat in automotive

Onder de term automotive valt de complete auto- en mobiliteitsbranche. Terwijl de regelgeving binnen de mobiliteitsbranche en de automobielindustrie zeer complex en gevarieerd is. Voor juridisch advies is specialistische kennis van het (Europese) recht en de groepsvrijstellingsverordening, ofwel de BER (Block Exemption Regulation) nodig. Kennis die TEN Advocaten in huis heeft.

Automotive
De Monti verordening

De groepsvrijstellingsverordening staat nog steeds bekend als de ‘Monti verordening’, een verwijzing naar mededingingscommissaris Mario Monti. De doelstelling van deze verordening is om concurrentie tussen marktpartijen te bevorderen. Hoe meer auto-importeurs, autodealers, merkdealers elkaar beconcurreren, hoe meer de consument zou moeten profiteren. De verordening wordt door de Europese Commissie regelmatig herzien, bijna altijd met grote gevolgen voor de merkdealernetwerken. Zo spelen er juridische vraagstukken rond de beëindiging van dealerschappen, het opzeggen van dealercontracten, het erkende reparateurschap, bonusvraagstukken of distributieovereenkomsten. Vraagstukken waar we u graag bij ondersteunen.

Dealercontracten en merkdealers

Vaak zorgt een nieuwe verordening voor een herstructurering van het dealerlandschap en zeggen auto-importeurs landelijk hun dealercontracten op. In zo’n geval wordt vaak de verkoop van het dealerschap opgedrongen. De gevolgen voor de merkdealer zijn ingrijpend en daarom is deskundig advies en actieve betrokkenheid van een specialist geen overbodige luxe. Automotive advocaat Peter Roosendaal heeft zijn sporen verdiend in de branche en begeleidt elk jaar merkdealers die getroffen worden door een opzegging. Samen met merkdealers zoekt hij naar de beste en meest haalbare oplossing voor henzelf en hun bedrijf.

“Het specifieke en bijzondere karakter van automotive contracten vraagt om een specialist. Iemand die uit ervaring weet hoe de hazen lopen. Peter Roosendaal helpt u graag verder.”
Juridische vraagstukken op automotive gebied

Het specifieke en bijzondere karakter van automotive contracten vraagt om een specialist. Iemand die uit ervaring weet hoe de hazen lopen. Automotive advocaat Peter Roosendaal heeft succes geboekt bij juridische procedures als gevolg van een herstructurering door importeurs. Sommige daarvan hebben zelfs de landelijke pers gehaald, bijvoorbeeld Renault Nissan. Maar ook de dealers van Peugeot, Ford, Skoda, Seat, Mitsubishi, Kia, Alfa Romeo en Fiat zijn met minder publiciteit naar een goed resultaat begeleid. Juridische automotive vraagstukken vragen om een vakkundige aanpak door een gespecialiseerde advocaat.

Meer weten? Neem contact op met Peter Roosendaal.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.