Arbeidsrecht wet normering topinkomens

ARBEIDS- & AMBTENARENRECHT

Wet normering topinkomens

Worden personen binnen uw bedrijf in de zorgsector, het onderwijs, bij een woningbouwcorporatie of een andere (semi)publieke instelling aangemerkt als topfunctionaris?

arbeidsrecht

Dan is uw instelling gebonden aan de regels van de Wet normering topinkomens, afgekort als WNT, van belang. Het doel van de WNT is het tegengaan van bovenmatige bezoldigingen en ontslagvergoedingen. Deze worden door de WNT genormeerd. De bezoldigingsmaxima worden jaarlijks geïndexeerd. Wanneer de WNT op uw bedrijf van toepassing is, moet er zorg voor worden gedragen dat de bezoldigingen en eventuele ontslagvergoedingen van uw topfunctionarissen jaarlijks op uiterlijk 1 juli openbaar zijn gemaakt. Wanneer de bezoldigingen van andere werknemers hoger zijn dan de maxima van de WNT, dan moeten ook deze uitkeringen openbaar worden gemaakt.

Wees dus alert bij het aangaan en beëindigen van een arbeidsrelatie van een topfunctionaris. TEN Advocaten kan u wijzen op de risico’s en begeleiden bij het sluiten van contracten in de private en (semi)publieke sector.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.