Arbeidsrecht Werkgeversaansprakelijkheid

ARBEIDS- & AMBTENARENRECHT

Werkgeversaansprakelijkheid

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Uw vergunningen, certificeringen en verzekeringen moeten op orde zijn.

arbeidsrecht

Toch kunnen er dingen gebeuren op het werk waar u niet op bent voorbereid. Een werknemer die letsel oploopt tijdens het werk kan de werkgever aansprakelijk stellen voor de schade. Daarom is het belangrijk dat u als werkgever voldoet aan de zorgplicht die op u rust.

Wij kunnen u adviseren hoe u daar concreet invulling aan geeft om werkgeversaansprakelijkheid te voorkomen. Is uw RI&E op orde, zijn er veiligheidsprotocollen en worden deze nageleefd en hoe zit het met de bekendheid van uw personeel met de regels en normen binnen het bedrijf? Ook de inrichting van de (thuis)werkplek, het gebruik van beschermingsmiddelen en het in acht nemen van de arbeidstijdenwet zijn belangrijke aspecten.

Bent u als werknemer of ZZP’er geconfronteerd met letsel of schade tijdens de uitvoering van uw werk, dan kunnen wij u assisteren bij het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke partij. TEN Advocaten bewaart in alle gevallen de rust en helpt u om de gevolgen van het letsel of de aansprakelijkstelling zoveel mogelijk te beperken.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.