Arbeidsrecht individueel ontslag

ARBEIDS- & AMBTENARENRECHT

individueel ontslag

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren eindigen: via een beëindigingsovereenkomst tussen werkgever en werknemer, door opzegging of ontbinding door één van beide partijen óf van rechtswege bij het einde van een contract voor bepaalde tijd.

arbeidsrecht

U kunt als werknemer niet zomaar worden ontslagen. Er zijn namelijk wetten en regels die voorschrijven hoe arbeidsovereenkomsten kunnen worden beëindigd en wanneer een arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd.

De positie van werknemers en ambtenaren is hierin sterk verankerd. De wet gaat namelijk uit van de bescherming van werknemers. Wanneer u als werkgever dus een werknemer wilt ontslaan, is het van belang dat u de ontslaggrond voldoende aannemelijk kunt maken en de reden voor het ontslag voldoende kunt onderbouwen. De arbeidsrechtadvocaten van TEN hebben veel ervaring in het ontslagrecht. Met hun hulp weet u als werkgever precies waar u aan toe bent. Onze advocaten kunnen u adviseren en ondersteunen bij het opbouwen van een dossier en over de (voorbereiding van een) ontslagprocedure.

Krijgt u juist als werknemer te maken met een (ongewenst) ontslag, ook dan kan TEN Advocaten u helpen en adviseren over mogelijke vervolgstappen. In sommige gevallen heeft u als werknemer bijvoorbeeld recht op een transitievergoeding of billijke vergoeding. Ook kunnen onze advocaten u ondersteunen tijdens de ontslagprocedure of begeleiden bij het instellen van hoger beroep tegen een opzegging van de arbeidsovereenkomst door uw werkgever.

Of u dus werkgever of werknemer/ambtenaar bent, TEN Advocaten kan u onder andere adviseren over een voorgenomen ontslag, onderhandelen over een regeling, u helpen bij het opstellen of beoordelen van een beëindigingsovereenkomsten, en u bijstaan tijdens de ontslagprocedure.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.