kinderen met de feestdagen

Wie heeft de kinderen met de feestdagen?

Personen- en familierecht

Wie heeft de kinderen met de feestdagen?

Voor ouders die er onderling niet uitkomen waar de kinderen tijdens de feestdagen verblijven, heeft de rechtbank Oost-Brabant in de kerstvakantie twee dagen gereserveerd waarop deze zaken in kort geding behandeld kunnen worden. Blijkbaar zijn er veel ouders die het niet lukt om samen afspraken te maken. De familierechtadvocaten van TEN zijn van mening dat het dan niet meteen tot een procedure hoeft te komen. U kunt ook de begeleiding van een mediator inschakelen.

Deze professional lukt het in de meeste gevallen wel om ouders tot afspraken te laten komen zonder dat de hulp van de rechter moet worden ingeroepen. Het voordeel van mediation is dat u als ouders met hulp van de mediator alsnog zelf beslist over uw kinderen en samen tot oplossingen komt in plaats van dat het lot van uw kinderen in handen van een vreemde, de rechter, ligt en u de regie kwijt bent.

De advocaten en mediators van TEN kunnen u behulpzaam zijn, niet alleen bij het maken van duurzame afspraken m.b.t. de feestdagen, maar ook bij allerlei andere zaken die uw kinderen aangaan en die zo nodig kunnen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. En mocht het dan echt niet lukken….. maar dat is zeldzaam, dan kunnen onze advocaten uw zaak met spoed aan de rechter voorleggen. Wij wensen u echter TEN zeerste een overleg in mediation toe in plaats van dat u tegen elkaar TEN strijde moet trekken!

Voor meer informatie over mediation klikt u hier. 

Heeft u een vraag, laat het ons dan weten, wij helpen u graag!

Geschreven door

Inge Mooren – van Weereld

advocaat & mediator
familierecht, erfrecht, mediation

inge mooren
Geschreven door

Linda van Putten – van den Heuvel

advocaat 
familierecht

linda van putten van den heuvel