Vastgoedrecht milieurecht

Vastgoed­recht

Milieurecht

Het is volgens de Grondwet de taak van de overheid om ons leefmilieu te beschermen. De overheid heeft dit uitgewerkt in het milieurecht.

Vastgoedrecht

Het milieurecht bestaat uit een verzameling van verschillende wetten en regels die betrekking hebben op de bescherming van het leefmilieu en de verbetering van de bodem-, lucht- en waterkwaliteit. In de verschillende milieuwetten wordt bijvoorbeeld geregeld welke instrumenten hiertoe gebruikt worden en wie bevoegdheden heeft. Aan de hand van milieuplannen, milieuprogramma’s en kwaliteitseisen kan de overheid de impact op het milieu reguleren. Dit doen de overheden tevens door het al dan niet verlenen van aangevraagde vergunningen.

Wanneer u een omgevingsvergunning aan wilt vragen voor bijvoorbeeld sloop- of bouwwerkzaamheden of het kappen van een boom, krijgt u mogelijk te maken met het milieurecht. Soms komt het bijvoorbeeld voor dat in een oude schuur of boom een beschermd dier leeft. De sloop of kap mag dan niet zomaar plaatsvinden.

De advocaten van TEN kunnen u bijstaan bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. Ook als u in aanraking komt met milieuaspecten staan we voor u klaar. Zo nodig schakelen wij een van onze samenwerkingspartners in. Met TEN Advocaten komt u niet voor verrassingen te staan.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.