Vastgoedrecht huurovereenkomst

Vastgoed­recht

Huurovereenkomst

Middels een huurovereenkomst verbindt de verhuurder zich aan de huurder om (een gedeelte van) een zaak in gebruik te verstrekken, terwijl de huurder zich tegenover de verhuurder verbindt tot een tegenprestatie.

Vastgoedrecht

In de meeste gevallen wordt een woon-, bedrijfs- of kantoorruimte verhuurd tegen betaling van een bepaalde huurprijs. In de huurovereenkomst staan de afspraken die verhuurder en huurder met elkaar hebben gemaakt over het gebruik van de zaak. Denk hierbij aan de duur, de huurprijs en het tijdstip en de manier waarop er wordt betaald, maar ook aan afspraken over de manier waarop u de huurovereenkomst kunt opzeggen of over het onderhoud aan de zaak. Naast de afspraken die u samen maakt, brengt huur ook wettelijke rechten en plichten met zich mee. U moet zich bij voorbeeld als goed (ver)huurder gedragen.

De wet maakt een onderscheid in verschillende soorten huurovereenkomsten: algemene huurovereenkomsten en huurovereenkomsten voor woon- of bedrijfsruimten. Elk soort overeenkomst is aan andere wettelijke regels gebonden. Huurovereenkomsten zijn vaak omvangrijk en complex. Richt uw contracten daarom goed in en zorg dat ze voldoen aan de nieuwste wettelijke eisen om verrassingen achteraf te voorkomen. De advocaten van TEN van de afdeling vastgoedrecht, adviseren bij het opstellen van huurovereenkomsten en staan u zo nodig bij in een procedure bij beëindiging ervan. Ook voor advies over huurprijzen, appartementsrechten en vve-vraagstukken kunt u bij TEN Advocaten terecht.

Specifieke vragen over huurovereenkomst?

Heeft u specifieke vragen met betrekking tot een huurovereenkomst? Ook kunt u nog een kijkje nemen op onze pagina over vastgoedrecht. Zowel particuliere als zakelijk klanten helpen wij graag verder. Wilt u een overeenkomst laten opstellen, openbreken of opzeggen? Loopt u tegen een uitdaging aan of heeft u een heel andere vraag? Twijfel niet en neem contact met ons op.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.