TEN Academie – Arbeidsrecht – Training schijnzelfstandigheid bij zzp’ers

TEN Academie 3_website

Training – Schijnzelfstandigheid bij zpp’ers

Per 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst handhaven op schijnzelfstandigheid.
Steeds meer ondernemers krijgen te maken met schijnzelfstandigheid onder zzp’ers. Of u nu in de zorg, het onderwijs, de kinderopvang of een andere sector werkt, als een zzp’er binnen uw organisatie feitelijk als werknemer functioneert, kan dit grote juridische en fiscale gevolgen hebben.

Tijdens deze training leert u alles wat u moet weten om in 2024 en 2025 goed voorbereid te zijn op de nieuwe regelgeving.

Datums training

  • Dinsdag 26 november 2024 – 9 tot 12 uur – Kantoor TEN ’s-HertogenboschDeze training zit vol!
  • Dinsdag 3 december 2024 – 9 tot 12 uur – Kantoor TEN aan de Taxandriaweg 8c te Waalwijk.
  • Dinsdag 17 december van 9:00 – 12:00 uur –  Kantoor TEN aan de Raadhuislaan 4a te Oss;
  • Donderdag 23 januari van 9:00 – 12:00 uur – Kantoor TEN aan de Zuiderparkweg 280 te ’s-Hertogenbosch.

    Passen deze data niet in uw agenda? Of heeft u liever een training op maat? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Wat is schijnzelfstandigheid of een verkapt dienstverband? En welke gevolgen heeft dit voor de opdrachtgever en de opdrachtnemer?
  • Wat staat hierover in de Wet? We staan stil bij de bestaande wetgeving Wet Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) en de nieuwe wetgeving Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelaties en Rechtsvermoeden (VBAR). We verduidelijken begrippen uit de sociale zekerheidswetgeving zoals bijvoorbeeld het fictief dienstverband.
  • Welke criteria hanteert de Belastingdienst om te bepalen of er sprake is van schijnzelfstandigheid?
  • Welke andere criteria gelden er inmiddels via de Rechtspraak, denk aan het bekende arrest Deliveroo van 24 maart 2023 en het Timmerliedenarrest van 19 juni 2024? En hoe gaat de Belastingdienst hier weer mee om?
  • Wat is het verschil tussen tussenkomst en bemiddeling? En zijn er risico’s verbonden aan zakendoen met een dergelijk bureau?
  • Hoe zit het met ketenaansprakelijkheid en inlenersaansprakelijkheid
  • Welke praktijkoplossingen zien we?
  • Welke websites zijn handige hulpmiddelen?
  • Wat is de waarde van een goede opdrachtovereenkomst. Sterker, wat moet er in een goede opdrachtovereenkomst staan?
  • Tot slot: Aan de slag, hoe pakken we dit proces goed aan.

Doe mee, en we bieden handvatten om de komende periode uw risico’s in kaart te brengen en u gaat naar huis met een plan van aanpak.

Voor wie

De training is geschikt voor iedereen die vanuit zijn functie te maken heeft met schijnzelfstandigheid onder zzp’ers, en behoefte heeft aan praktische, direct toepasbare kennis. Denk aan ondernemers, directieleden, HR-functionarissen, managers, leidinggevenden, salarisadministrateurs, accountants en ondernemingsraadsleden.

Door wie

Emmie van de Venn en Mandy de Koning verzorgen samen de training. Zij zijn 2 zeer ervaren advocaten, en met altijd de praktische vertaalslag naar de praktijk. Zij spreken klare taal, zijn vastberaden en hebben kennis van zaken. Heel belangrijk: er is ook genoeg tijd voor humor!

Inhoud van de training

We besteden in onze training aandacht aan de genoemde onderwerpen. We nemen met u een opdrachtovereenkomst door, en besteden aandacht aan de diverse bepalingen die in zo’n soort overeenkomst doorgaans moeten worden opgenomen. Daarnaast is er gelegenheid om uw eigen vragen, casus of knelpunten aan ons voor te leggen.

Dat doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstiek. Dus geen abstracte theorie; we maken direct de vertaalslag naar de praktijk van uw organisatie.

Uw resultaat

Na deze training bent u up-to-date geïnformeerd en in staat de opgedane kennis over arbeidsovereenkomsten in de eigen werkomgeving toe te passen en anderen erover te adviseren.

  • U beschikt over toepasbare kennis op het gebied van schijnzelfstandigheid onder zzp’ers.
  • U kunt de verworven en opgefriste kennis toepassen in de eigen werkomgeving.

Waar en wanneer

De training wordt gegeven op:

  • Dinsdag 26 november 2024 van 9:00 – 12:00 uur op ons kantoor aan de Zuiderparkweg 280 te ’s-Hertogenbosch – Deze training zit vol!
  • Dinsdag 3 december 2024 van 9:00 – 12:00 uur – Kantoor TEN aan de Taxandriaweg 8c te Waalwijk.
  • Dinsdag 17 december van 9:00 – 12:00 uur – Kantoor TEN aan de Raadhuislaan 4a te Oss;
  • Donderdag 23 januari van 9:00 – 12:00 uur – Kantoor TEN aan de Zuiderparkweg 280 te ’s-Hertogenbosch.

    Passen deze data niet in uw agenda? Of heeft u liever een training op maat? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Kosten

Voor onze klanten en bijzondere ambassadeurs hanteren wij voor de geplande training een tarief van € 340 per persoon exclusief btw. Voor overige belangstellenden hanteren wij een tarief van € 450 per persoon exclusief btw. Voor groepsdeelname spreken we een maatwerk prijs af.

Maatwerk training

Schrijf u in voor deze training, of vraag een maatwerk training op verzoek aan. U kunt een training speciaal afgestemd op uw eigen bedrijf aanvragen. We leren u en uw organisatie graag van tevoren kennen, zodat de training optimaal aansluit bij uw behoeften. Voor deze gepersonaliseerde dienst worden aparte prijsafspraken gemaakt.

Cursusmateriaal en certificering

Alle deelnemers ontvangen cursusmateriaal en uitgebreide sheets als naslagwerk. Daarnaast ontvangen ze een TEN-certificaat als bewijs van deelname.

Interesse?

Wilt u weten wat deze training voor uw organisatie kan betekenen? Vraag de training aan via onderstaand formulier. Graag meer informatie? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons op 073- 7600 100.

Aanvraag training schijnzelfstandigheid

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden training*