TEN Academie – Arbeidsrecht

TEN Academie 3_website

TEN Academie – Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is voortdurend in beweging

Ontslag, ontslagvergoeding, zieke medewerkers of de inhuur van zzp’ers. De uitleg en toepassing van regels rondom deze en andere arbeidsrechtelijke thema’s veranderen door actuele jurisprudentie voortdurend. Tegelijkertijd wordt van u als ondernemer, HR-functionaris of ondernemingsraadslid verwacht dat uw arbeidsrechtelijke kennis up-to-date is en dat u deze kennis in de praktijk kunt toepassen. TEN Advocaten organiseert daarom regelmatig bijeenkomsten om ondernemers en werknemers bij te praten over juridische onderwerpen.

In-house trainingen

Ook verzorgen onze arbeidsrechtadvocaten in-house trainingen over thema’s als arbeidsovereenkomsten, ontslagrecht, ziekteverzuim en ondernemingsraad. Deze trainingen zijn toegespitst op uw bedrijf: aan de hand van praktijkvoorbeelden en zaken die spelen in uw onderneming laten we juridische thema’s de revue passeren. Naast ons reguliere aanbod kunnen we uiteraard ook trainingen op maat verzorgen over het arbeidsrechtelijke thema van uw keuze.

TEN training

Arbeidsovereenkomsten

Een arbeidsovereenkomst is het uitgangspunt bij vrijwel alle arbeidsrechtelijke kwesties. Het is dus belangrijk dat de juiste zaken op de juiste manier zijn vastgelegd. Maar wat neemt u wel op in een arbeidsovereenkomst en wat niet? Hoe specifiek moet u zijn? Hoe kunt u een concurrentiebeding het beste formuleren? En wat mag u absoluut niet vergeten?

Bekijk deze training »

TEN training

Flexibele overeenkomst

Heeft u behoefte aan meer flexibiliteit in arbeid? De vraag blijft groot, maar de regels worden strenger. Onze klanten bedenken steeds creatievere ‘constructies’ om flexibiliteit mogelijk te maken. In onze training De Flexibele overeenkomst leert u alles over flexibele arbeidsrelaties, zoals min-/max- of 0-urencontracten, detachering en tijdelijke arbeidscontracten.

Bekijk deze training »

TEN training

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim is voor veel ondernemers een hoofdpijndossier. Niet in de laatste plaats omdat de juridische kant van ziekteverzuim vaak behoorlijk complex is. Want wat als een werknemer zijn re-integratieverplichting niet nakomt? En welke stappen zijn vereist op basis van de Wet Verbetering Poortwachter? Welke regels gelden voor vakantie tijdens ziekte?

Bekijk deze training »

TEN training

Ondernemingsraad

Wat houdt het advies- en instemmingsrecht in? Welke informatieverplichting heeft het bestuur aan de ondernemingsraad (OR) of de personeelsvertegenwoordiging (PVT)? In onze trainingen komen de wettelijke bevoegdheden van de OR en de PVT aan bod. We kunnen de training ook toespitsen op onderwerpen waarvoor advies of instemming is gevraagd.

Bekijk deze training »

TEN training

Ontslagrecht

Een werknemer die niet goed functioneert, fraudeert of zich schuldig maakt aan diefstal. Hoe gaat u daar als werkgever mee om? Welke rechten en plichten hebt u als werkgever in zo’n situatie? Hoe bouwt u een goed dossier op? In welke situatie kiest u voor een vaststellingsovereenkomst? En wanneer voor ontslag op staande voet?

Bekijk deze training »

TEN training

Reorganisatie

Staat u voor een reorganisatie? Dan komt er veel op u af. Het raakt niet alleen de structuur van uw bedrijf, maar ook uw medewerkers. Bovendien moet u de juridische kaders naleven. Of u nu aan het begin staat of midden in het proces zit, onze training Reorganisatie biedt u een handleiding.

Bekijk deze training »

Voor wie

Onze trainingen zijn geschikt voor iedereen die vanuit zijn functie te maken heeft met arbeidsrecht en behoefte heeft aan praktische, direct toepasbare kennis, zoals ondernemers, directieleden, HR-functionarissen, managers, leidinggevenden, salarisadministrateurs, accountants en ondernemingsraadsleden. Al onze trainingen bieden direct toepasbare kennis, praktische tips en handvatten voor vaak complexe materie.

Waar

TEN Academie Arbeidsrecht verzorgt de trainingen bij u op locatie, of op een van onze vestigingen te Oss, ’s-Hertogenbosch of Waalwijk. Voorafgaand aan de training maken we graag persoonlijk kennis met u en uw bedrijf. Zo zorgen we er samen voor dat de training is toegespitst op uw onderneming.

Wanneer

De verschillende bijeenkomsten worden (nagenoeg) maandelijks gegeven. De exacte data vindt u op onze website en deze worden op social media en via onze nieuwsbrief bekend gemaakt.

Uw resultaat

Na onze cursussen kunt u arbeidsrechtelijke casussen effectiever aanvliegen, uw personeel beter begeleiden bij arbeidsrechtelijke vraagstukken en beter afgewogen keuzes maken.

  • U beschikt over toepasbare kennis rond het betreffende thema
  • U bent op de hoogte van nieuwe regels rond het betreffende thema
  • U past de verworven en opgefriste kennis toe in de eigen werkomgeving
  • U kunt anderen voorzien van goed advies over het betreffende thema

Kosten

Voor onze klanten en bijzondere ambassadeurs hanteren wij een tarief van € 295 exclusief btw per dagdeel en € 495 exclusief btw voor twee dagdelen. Voor overige belangstellenden hanteren wij een tarief van € 395 exclusief btw per dagdeel en € 595 exclusief btw voor twee dagdelen.

Besluit u daarna om uw arbeidsrechtelijke zaken bij ons onder te brengen, dan brengen wij u uiteraard de eerstgenoemden tarieven in rekening. Voor groepsdeelname spreken we uiteraard een maatwerk-prijs af! Bent u geïnteresseerd in een pakket met meerdere of alle trainingen, dan kunnen we u een interessant aanbod doen.

Cursusmateriaal

Alle deelnemers ontvangen cursusmateriaal en uitgebreide sheets als naslagwerk.

Certificering

Alle deelnemers ontvangen een TEN-certificaat als bewijs van deelname.

Interesse?

Wilt u weten wat TEN Academie Arbeidsrecht voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons 073- 7600 100. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.