TEN Academie

TEN Academie 3_website

TEN Academie arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is voortdurend in beweging

Ontslag, ontslagvergoeding, zieke medewerkers of de inhuur van zzp’ers. De uitleg en toepassing van regels rondom deze en andere arbeidsrechtelijke thema’s veranderen door actuele jurisprudentie voortdurend. Tegelijkertijd wordt van u als ondernemer, HR-functionaris of ondernemingsraadslid verwacht dat uw arbeidsrechtelijke kennis up-to-date is en dat u deze kennis in de praktijk kunt toepassen. TEN Advocaten organiseert daarom regelmatig bijeenkomsten om ondernemers en werknemers bij te praten over juridische onderwerpen.

In-house trainingen

Ook verzorgen onze arbeidsrechtadvocaten in-house trainingen over thema’s als arbeidsovereenkomsten, ontslagrecht, ziekteverzuim en ondernemingsraad. Deze trainingen zijn toegespitst op uw bedrijf: aan de hand van praktijkvoorbeelden en zaken die spelen in uw onderneming laten we juridische thema’s de revue passeren. Naast ons reguliere aanbod kunnen we uiteraard ook trainingen op maat verzorgen over het arbeidsrechtelijke thema van uw keuze.

TEN training

Arbeidsovereenkomsten

Een arbeidsovereenkomst is het uitgangspunt bij vrijwel alle arbeidsrechtelijke kwesties. Dus is het belangrijk dat de juiste zaken er op de juiste manier in zijn vastgelegd. Maar wat neem je wel op in een arbeidsovereenkomst en wat niet? Hoe specifiek moet je zijn? Hoe kun je een concurrentiebeding het beste formuleren? En wat mag je absoluut niet vergeten?
Lees meer »

TEN training

Ontslagrecht

Een werknemer die niet goed functioneert, fraudeert of zich schuldig maakt aan diefstal. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Welke rechten en plichten heb je als werkgever in zo’n situatie? Hoe bouw je een goed dossier op? In welke situatie kies je voor een vaststellingsovereenkomst? En wanneer voor ontslag op staande voet?

Lees meer »

TEN training

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim is voor veel ondernemers een hoofdpijndossier. Niet in de laatste plaats omdat de juridische kant van ziekteverzuim vaak behoorlijk complex is. Want wat als een werknemer zijn re-integratieverplichting niet nakomt? En welke stappen zijn vereist op basis van de Wet Verbetering Poortwachter? Welke regels gelden voor vakantie tijdens ziekte?
Lees meer »

TEN training

Ondernemingsraad

Wat houdt het advies- en instemmingsrecht in? Welke informatieverplichting heeft het bestuur aan de ondernemingsraad (OR) of de personeelsvertegenwoordiging (PVT)? In onze trainingen komen de wettelijke bevoegdheden van de OR en de PVT aan bod. We kunnen de training ook toespitsen op onderwerpen waarvoor advies of instemming is gevraagd.
Lees meer »

Voor wie

Onze trainingen zijn geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan praktische, direct toepasbare kennis van het arbeidsrecht, zoals ondernemers, directieleden, HR-functionarissen, loonadministrateurs, accountants, managers, leidinggevenden en ondernemingsraadsleden. Al onze trainingen bieden direct toepasbare kennis, praktische tips en handvatten voor vaak complexe materie.

Uw resultaat

Na onze trainingen kunt u arbeidsrechtelijke casussen effectiever aanvliegen, uw personeel beter begeleiden bij arbeidsrechtelijke vraagstukken en beter afgewogen keuzes maken.

  • U beschikt over toepasbare kennis rond het betreffende thema
  • U bent op de hoogte van nieuwe regels rond het betreffende thema
  • U past de verworven en opgefriste kennis toe in de eigen werkomgeving
  • U kunt anderen voorzien van goed advies over het betreffende thema

Waar

TEN Academie Arbeidsrecht verzorgt de trainingen bij u op locatie, of via onze virtual classroom. Voorafgaand aan de training maken we graag persoonlijk kennis met u en uw bedrijf. Zo zorgen we er samen voor dat de training is toegespitst op uw onderneming.

Meer informatie

Wilt u weten wat TEN Academie Arbeidsrecht voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.