Sportrecht verdieping

Rechtsgebied

Sportrecht

Sportrecht een topsport

Een sporter heeft behoefte aan duidelijkheid. Een rustpunt in de emotionele omgeving die de sport kan zijn. Een sportrecht advocaat die snel en doortastend handelt. Met de ogen op de bal. Wij zijn TEN Advocaten. Wij zijn uw Juridisch Meesterknecht.

sport
Sportrecht een topsport

Men zegt weleens gekscherend dat de advocatuur topsport is. Dat is onzin. Maar we weten wel wat er wordt gevraagd om op het hoogste niveau te presteren. We kennen het klappen van de zweep. We weten dat je een team van specialisten nodig hebt om de top te bereiken.

Een ding hebben we wel gemeen: sporters en advocaten doen er allebei alles aan om te winnen!

Wij zijn Juridisch Meesterknecht. Meesterknechten zijn vaak eigenzinnig. Doen de dingen net iets anders. Zijn onzichtbaar maar staan er tegelijkertijd wanneer je het nodig hebt. Bij TEN Advocaten doen we het ook nét iets anders. We hebben een team met verschillende expertises die het sportrecht benaderen vanuit het ondernemingsrecht. De sport is vaak georganiseerd binnen verenigingen, bonden en federaties. Waarom zouden we het dan niet ondernemingsrechtelijk benaderen? Daarbij weten we dat het recht altijd nét iets anders is als er ‘sport’ voor staat.

Sportrecht in de advocatuur

sportrecht advocaatWaarmee kunt u bij ons terecht? Eigenlijk met al uw sportrecht gerelateerde vragen, maar uiteraard geven wij u ook graag advies, zorgen wij ervoor dat afspraken met partijen helder worden vastgelegd en staan wij u zo nodig bij in een procedure.

Onze sportecht advocaten kunnen u bijstaan bij:

  • Het opmaken van, of advisering over en het voeren van onderhandelingen bij het beoordelen van, o.a. arbeidsovereenkomsten, transferovereenkomsten, spelersovereenkomsten, trainersovereenkomsten, sponsorcontracten, reglementen en statuten van sportverenigingen;
  • Adviseren bij personeels-, HR- en arbeidsrechtelijke vragen of conflicten;
  • Aansprakelijkheid bij letsel en schade;
  • Adviseren over intellectuele eigendomsrechten, zoals portretrecht en merkenrecht. We ondersteunen, adviseren, onderhandelen en procederen over inbreuken op deze rechten;
  • Het begeleiden, adviseren en opzetten van juridische structuren en governance voor bedrijven in de sport. Denk aan het opzetten en inrichten van een sportvereniging, maar ook aan het toevoegen van een Stichting Topsport of een commercieel bedrijf in de sportbranche;
  • We ondersteunen in conflictsituaties. Vaak worden conflicten in de sport beslecht door tuchtrechtspraak of arbitrage. Dit is een aparte ‘tak van sport’ in de juridische wereld. Wij zijn hierin gespecialiseerd en adviseren en procederen namens onze cliënten in de sportbranche;
  • We staan sporters, trainers, begeleiders, coaches en bestuurders bij in tuchtprocedures en in dopingzaken. Of u nu slachtoffer bent van laakbaar gedrag of beklaagde bent, wij staan naast u;
  • We adviseren, onderhandelen en procederen op het gebied van selectie en deelname aan evenementen, toernooien en kampioenschappen.
Juridisch advies sportrecht

Het sportrecht is altijd in beweging, dynamisch en veelzijdig. Conflicten in het sportrecht worden vaak door arbitrage en tuchtrechtspraak beslecht. Het sportrecht heeft altijd te maken met andere rechtsgebieden zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht en contractenrecht. TEN Advocaten heeft specialisten op deze gebieden in huis en is thuis in de branche en de specifieke regelgeving die hier geldt.

Bij juridisch advies in het sportrecht komt dus heel wat kijken. Van contractonderhandelingen, tot tuchtrechtzaken, letsel, schorsing, sponsorcontracten en het opmaken en beëindigen van overeenkomsten. Bij TEN Advocaten kunnen wij u op al deze vlakken en op alle disciplines juridisch adviseren.

“MET CREATIEF DENKEN BOEKEN WE SNELLER EEN GOED RESULTAAT.”

Procedures in het sportrecht

Liever voorkomen wij een procedure en zoeken wij naar een praktische oplossing. Daarbij komen de onderhandelingsvaardigheden van onze advocaten goed van pas. In het geval het toch tot een procedure komt, maken wij ons hard voor uw zaak, keihard zelfs. TEN gaat zover als nodig voor een zaak, maar we zullen altijd respectvol blijven.

Zoekt u een sportrecht advocaat?

Dan bent u bij TEN aan het juiste adres. Onze sportrecht advocaat is van de laatste ontwikkelingen in deze sector op de hoogte en weet welke belangen er spelen. Door onze ruime ervaring kunnen wij u goed adviseren, begeleiden en, indien nodig, bijstaan in een procedure.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.