Omzetting faillissement naar Wsnp

Schuldsanering

Omzetting faillissement naar Wsnp

Bent u door de rechter failliet verklaard? In sommige gevallen kan uw faillissement worden omgezet naar de Wsnp.

Schuldsanering

U kunt dan middels het wettelijke schuldsaneringstraject uw schulden afbetalen. Dit doet u door een omzettingsverzoek in te dienen bij de rechtbank.

Wanneer u vlak voordat u failliet werd verklaard heeft geprobeerd uw schulden af te betalen middels schuldhulpverlening of een minnelijk traject bij de gemeente, kan het faillissement in beginsel direct worden omgezet naar de Wsnp. Heeft u geen buitengerechtelijke schuldregeling geprobeerd voordat u failliet werd verklaard, dan is een omzetting niet direct mogelijk. U moet dan eerst met de curator onderzoeken of een faillissementsakkoord kan worden getroffen. Is dit niet haalbaar? Dan kunt u alsnog een omzettingsverzoek bij de rechtbank indienen. In dit verzoek moet duidelijk naar voren komen waarom buitengerechtelijke schuldregeling niet (meer) mogelijk is en waarom een faillissementsakkoord niet haalbaar is gebleken.

Bent u failliet verklaard en wilt u uw faillissement om laten zetten naar de Wsnp of bent u bijna in staat van faillissement? De advocaten van TEN ondersteunen u tijdens deze lastige periode. Het is belangrijk dat snel en zorgvuldig actie wordt ondernomen. Onze bewindvoerders en curatoren denken graag met u mee! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.