Hoger beroep beslissing rechter-commissaris

Schuldsanering

Hoger beroep beslissing rechter-commissaris

Vindt u dat uw bewindvoerder zijn of haar taken niet naar behoren uitvoert, dan kunt u een klacht indienen. U kunt uw klacht voorleggen aan de rechter-commissaris.

Schuldsanering

Bij toelating tot de Wsnp benoemt de rechter een bewindvoerder en rechter-commissaris. De bewindvoerder helpt u bij uw geldzaken en zorgt ervoor dat u zich aan de afspraken houdt. Van een bewindvoerder wordt verwacht dat hij of zij zich als goed bewindvoerder gedraagt. Vindt u dat uw bewindvoerder zijn of haar taken niet naar behoren uitvoert, dan kunt u een klacht indienen. U kunt uw klacht voorleggen aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris is namelijk de rechter die controleert of uw bewindvoerder zijn of haar taken goed uitvoert.

De bewindvoerder speelt een belangrijke rol tijdens het Wsnp-traject. Een conflict met uw bewindvoerder is dan ook niet gunstig voor het traject. Belangrijk is daarom dat u eerst altijd met uw bewindvoerder zelf bespreekt wat u dwars zit of zelfs contact op neemt met het bedrijf waar uw bewindvoerder werkzaam is. Misschien komt u zo samen al tot een oplossing. Onze specialisten kunnen u van tips voorzien om dit gesprek zo goed mogelijk in te steken. Komt u er samen niet uit, dan legt u de klacht voor aan de rechter-commissaris.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.