Akkoord tijdens Wsnp

Schuldsanering

Akkoord tijdens Wsnp

U kunt uw schuldeisers een Wsnp-akkoord aanbieden. Gaan alle schuldeisers hiermee akkoord en keurt de rechter het goed, dan eindigt het traject.

Schuldsanering

Tijdens het Wsnp-traject moet u zo veel mogelijk van uw schulden afbetalen. Het traject stopt bij een goede deelname na drie jaar. Mogelijk kan uw traject ook al eerder eindigen. U kunt uw schuldeisers namelijk een Wsnp-akkoord aanbieden. Gaan alle schuldeisers hiermee akkoord en keurt de rechter het goed, dan eindigt het traject direct. In een Wsnp-akkoord biedt u de schuldeisers aan een bepaald bedrag te betalen, waarna zij u finale kwijting zullen verlenen. Dit wil zeggen dat zij verklaren dat ze uw restschuld niet meer zullen opeisen.

Wil uw aanbod kans van slagen hebben, dan moet u natuurlijk een hoger bedrag aanbieden dan het bedrag dat de schuldeisers kunnen verwachten bij voortduring van de Wsnp. Een akkoord is vaak voor alle partijen gunstig. U bent van uw schulden af en de schuldeisers ontvangen een hoger geldbedrag dan dat zij volgens de regeling van het traject zouden krijgen bij uitdeling.

Alvorens een akkoord kan worden gesloten, moeten uw financiële mogelijkheden onderzocht worden. Er moet gekeken worden welk bedrag u de schuldeisers kunt betalen en of u mogelijk een bedrag kunt lenen bij familie of een (commerciële) bank. Wordt tot de conclusie gekomen dat een redelijk aanbod mogelijk is, dan moet u een akkoord opstellen, dat u voor legt aan alle schuldeisers. Stemt iedereen of het merendeel van de schuldeisers in met het akkoord, dan vraagt u de rechter hier ook mee in te stemmen.

Denkt u aan de mogelijkheid uw schuldeisers een akkoord aan te bieden? TEN Advocaten kan u hierbij helpen en neemt u alles uit handen. Samen met u kijken wij wat voor u haalbaar is, adviseren wij welk bedrag u de schuldeisers het beste kunt aanbieden, stellen het akkoord op en nemen namens u contact op met schuldeisers en rechter.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.