Aanvraag Wsnp

Schuldsanering

Aanvraag Wsnp

Wanneer u schulden heeft, is het zaak een oplossing te zoeken. Biedt het minnelijk traject bij de gemeente geen uitweg, dan kunt u de rechter vragen om toelating tot de Wsnp.

Schuldsanering

De Wsnp is een wettelijke schuldsanering waar alle schuldeisers medewerking aan moeten verlenen.

Bij aanvang van het Wsnp-traject wordt een bewindvoerder en rechter-commissaris aangewezen. Deze zullen controleren of u zich aan de regels van de Wsnp houdt. Gedurende het traject bent u verplicht om zo veel mogelijk van uw schulden te betalen. Uw Wsnp-traject stopt meestal na drie jaar. Als u zich aan de afspraken heeft gehouden en heeft laten zien dat u zich heeft ingespannen om zo veel mogelijk van uw schulden af te betalen, dan zal uw bewindvoerder de rechter adviseren uw overige schulden kwijt te schelden. U start dan weer met een schone lei.

De Wsnp is bedoeld voor natuurlijke personen. De wettelijke schuldsanering is dan ook niet van toepassing op rechtspersonen. Bent u een natuurlijk persoon, maar tevens ook vennoot of eigenaar van een eenmanszaak, dan kunt u wel een verzoek tot toelating tot de Wsnp indienen.

Weet u niet meer wat u moet doen om uw schulden af te betalen en wilt u graag met een schone lei beginnen? Misschien kan de Wsnp voor u een uitweg bieden. De advocaten en bewindvoerders van TEN denken graag met u mee en gaan voor u na of u in aanmerking kunt komen voor het Wsnp -traject. Geloven wij erin, dan stellen wij het verzoekschrift op en bieden u procedurele bijstand.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.