fusies en overnames automotive

Fusies & Overnames automotive – samenwerking Inter Actus

Automotive

Fusies & Overnames automotive – samenwerking Inter Actus

TEN Advocaten en Inter Actus bundelen krachten op het gebied van Fusies & Overnames in de Automotive sector.

Bij een fusie, overname of verkoop (van een deel van) uw bedrijf komt heel wat kijken. De juiste begeleiding is dan ook van groot belang. Inter Actus is al meer dan 30 jaar hét adviesbureau voor bedrijfseconomische, financiële en organisatorische vraagstukken in onder meer de autobranche. TEN Advocaten heeft op haar beurt de specialistische juridische kennis en ervaring in huis om de transactie in goede banen te leiden. Met dit team van specialisten raakt u als (universele) dealer de weg niet kwijt en verzekert u zich van deskundige begeleiding en advies. Wij kunnen voor u het hele traject begeleiden, van de voorbereiding tot de afronding van de transactie.

‘We kijken verder dan de M&A deal en zorgen dat het hele verhaal klopt!’

Waar kunnen wij u bij helpen/adviseren:

  • Als u nadenkt over een fusie of overname van een autobedrijf of verkoop van (aandelen in) uw autobedrijf;
  • Als u op zoek bent naar de juiste opvolger voor uw autobedrijf;
  • Bij beëindiging van dealerschappen of bij het opzeggen van dealercontracten;
  • Over fall back scenario’s en herstructurering/reorganisatie van uw autobedrijf;
  • Vraagstukken aangaande distributieovereenkomsten.

Maar ook voor wat betreft:

  • Financieel economische vraagstukken van operationeel tot strategisch niveau;
  • Juridische vragen van uiteenlopende aard.

Heeft u een vraag omtrent uw automotive vraagstuk? Vul onderstaand formulier in.
[hubspot type=form portal=7813296 id=4f62ac29-c574-480b-9b9d-375a6e527726]

Peter Roosendaal

Peter Roosendaal is advocaat/partner bij TEN advocaten. Hij heeft zich gespecialiseerd in het ondernemings- en contractenrecht, met specialistische kennis in juridische vraagstukken en (spraakmakende) proceservaring in de automotive sector. De automotive branche en haar bijzondere contractuele relaties vragen om een aanpak van een juridisch specialist die uit ervaring weet hoe de hazen lopen. Een waardevolle combinatie van kennis bij fusies en bedrijfsovernames, groot of klein, in de automotivebranche.

Gezien zijn opgedane expertise, proceservaring en deskundigheid, mag hij dealerholdings uit de top 10 van Nederland tot zijn cliënten rekenen, adviseert hij vaak merkdealers bij beëindiging van de distributieovereenkomsten en begeleidt de juridische en contractuele kant van de daar vaak uit voortvloeiende bedrijfsovernames.

peter roosendaal

Ward Welage & Bas Jacobs

Zowel Ward als Bas heeft uitgebreide kennis en ervaring om u goed te adviseren over de ondernemingsrechtelijke vraagstukken die komen kijken bij fusies en overnames. Zij assisteren ook bij het aangaan van financieringsconstructies, management buy-outs, joint-ventures of participaties, nationaal en internationaal. Zij hebben ruime ervaring met het opstellen van bijvoorbeeld een geheimhoudingsverklaring (NDA), een intentieovereenkomst, het uitvoeren van due diligence onderzoeken naar de mogelijke valkuilen van de transactie, het opstellen van de uiteindelijke koopovereenkomst en het behandelen van eventuele post-closing geschillen. Bovendien kunnen Ward en Bas snel en efficiënt schakelen met gespecialiseerde notarissen die de benodigde formaliteiten voor u kunnen verzorgen.

ward welage
bas jacobs

Roland Mooren & Joost de Wind

adviseurs bij Inter Actus
fusies & overnames

inter actus