Adoptie

Familierecht

Adoptie

De adoptiewetgeving is de laatste jaren sterk veranderd. Dit komt onder andere door de verruiming van de mogelijkheden voor geregistreerd partners, partners van hetzelfde geslacht of alleenstaande ouders.

huwelijksproblemen

Elke vorm van adoptie wordt onderworpen aan andere regels. Voor binnenlandse adoptie geldt bijvoorbeeld dat de adoptie in het belang van het kind moet zijn, de adoptieouders het kind gedurende minimaal één jaar moeten hebben verzorgd en opgevoed en het kind niets meer van zijn biologische ouders te verwachten mag hebben. Hiernaast gelden voor adoptie door paren bijvoorbeeld aanvullende regels en gelden er weer andere voorwaarden voor adoptie door duomoeders. Wanneer u een kind uit het buitenland wilt adopteren, krijgt u tevens te maken met de adoptieregels die gelden in het geboorteland van het betreffende kind. Wilt u een kind adopteren of krijgt u anderszins met adoptie te maken, dan is het belangrijk om te weten wat wel en niet kan en hoe de wetgeving in elkaar steekt.

De advocaten van TEN zijn goed op de hoogte van de adoptieregels en kunnen u daarom goed informeren en ondersteunen bij gerechtelijke procedures tot adoptie. Met de advocaten van TEN komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u juist als adoptiekind de adoptie ongedaan maken? Ook dan bent u bij TEN Advocaten aan het juiste adres. U kunt de rechtbank namelijk vragen de adoptie ongedaan te maken. Door deze herroeping bent u niet langer het kind van uw adoptieouders, maar wordt u weer het kind van uw oorspronkelijke biologische ouders. Om de rechter te kunnen vragen de adoptie te herroepen heeft u echter wel bijstand van een advocaat nodig. Onze advocaten helpen u graag bij deze procedure.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.