Verklaring van erfrecht

Erfrecht

Verklaring van erfrecht

Vaak vraagt de bank na een overlijden aan de erfgenamen om een verklaring van erfrecht. Dit is een akte waarin de notaris verklaart wie de erfgenamen zijn en dus bevoegd zijn tot het afwikkelen van de erfenis.

arbeidsrecht

Voordat een verklaring voor erfrecht wordt afgegeven voert de notaris een onderzoek uit. Aan de hand van het testament of het wettelijk erfrecht beoordeelt de notaris wie erfgenamen zijn. Met een verklaring van erfrecht kan bijvoorbeeld een door het overlijden geblokkeerde bankrekening weer worden vrijgegeven zodat de erfgenamen over het geld kunnen beschikken. Ook is een verklaring van erfrecht nodig om een uitkering van een levensverzekering te krijgen of de woning van de overledene op naam van de erfgenaam te zetten. Wanneer er een executeur is benoemd, dan wordt veelal volstaan met een verklaring van executele waarmee de executeur zijn bevoegdheid kan aantonen.

Er komt veel op u af wanneer een van uw dierbaren overlijdt. Dit is een emotioneel zware tijd waarbij ook zakelijke dingen geregeld moeten worden, zoals de afwikkeling van de nalatenschap. De advocaten van TEN kunnen met u een stappenplan na een overlijden doorlopen en u zo ondersteuning bieden in deze lastige periode.

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.