Arbeids- en ambtenarenrecht verdieping

Rechtsgebied

Arbeids- en ambtenarenrecht

De arbeidsrecht en ambtenarenrecht advocaten van TEN

Geen rechtsgebied is dynamischer en actueler dan het arbeidsrecht en ambtenarenrecht. Dagelijks in het nieuws, wekelijks interessante rechtspraak en ieder jaar is er wel een nieuwe wet die direct gevolgen heeft voor werkend Nederland.

arbeidsrecht
Juridisch advies arbeidsrecht

Iedereen heeft in het dagelijks leven te maken met dit rechtsgebied. De werknemer in dienst van een organisatie, de ondernemer met personeel, de ambtenaar en de zzp’er. Vaak krijgen we te maken met herkenbare situaties: de medewerker die een baby verwacht, een arbeidsconflict, de oproepkracht die graag met vakantie wil, de docent die zich noodgedwongen ziek meldt en de directeur die een reorganisatie moet doorvoeren. We kunnen niet om arbeidsrecht of ambtenarenrecht heen. En in veel gevallen dus ook niet om een advocatenkantoor arbeidsrecht. Bij TEN kunt u terecht voor een topspecialist voor juridisch advies. Niet zomaar een arbeidsjurist maar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat of een ambtenarenrecht advocaat.

Arbeidsrecht en ambtenarenrecht in de praktijk

Vaak wordt bij deze rechtsgebieden het eerst gedacht aan ontslag. Een werknemer die door zijn werkgever met een beëindigingsovereenkomst wordt geconfronteerd of een onderneming in zwaar weer die moet reorganiseren. Wij behandelen inderdaad veel van dit soort zaken, zowel vanuit het perspectief van de medewerker als van de ondernemer of overheidsinstelling. Iedere ontslagzaak heeft zijn eigen kenmerken, belangen en discussiepunten, of het nu gaat om een arbeidsconflict of niet. Afhankelijk daarvan bepalen wij de strategie en aanpak. Vaak lukt het om de zaak buiten de rechtszaal op te lossen. Als dat traject geen resultaat heeft, begeleiden wij u uiteraard bij een procedure.

Duidelijke afspraken

Er vallen meer zaken onder dit rechtsgebied dan u denkt. Afspraken tussen werkgever en werknemer wilt u uiteraard duidelijk vastleggen in contracten en arbeidsvoorwaarden. Verder is goed inzicht in een eventuele toepasselijke CAO essentieel. Tijdens een dienstverband kan er van alles gebeuren rondom verlof, ziekte of demotie.

“Bij TEN kunt u terecht voor een topspecialist voor juridisch advies. Niet zomaar een arbeidsjurist maar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat of een ambtenarenrecht advocaat.”

Verder mag de rol van vakbonden en ondernemingsraden niet worden onderschat en moeten regels worden nageleefd rondom arbowetgeving, de arbeidstijdenwet, arbeidsongeschiktheid en re-integratie. In het verlengde hiervan is sociaal zekerheidsrecht een belangrijk deel van onze praktijk. Denk aan vraagstukken over WW, ZW of WIA. TEN loodst u hier doorheen, denkt strategisch met u mee, is gesprekspartner voor directie, OR en vakbonden en wijst u op uw rechten.

Kortom, bij TEN weten we alles over dit vakgebied. Wilt u hulp bij uw case, wilt u meer weten over het laatste arbeidsrecht nieuws of zoekt u naar antwoorden op uw reorganisatie vraagstukken? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.

De vakgroep arbeidsrecht

Binnen onze vakgroep werken vijf topspecialisten, waarvan het merendeel postdoctorale specialisatieopleidingen heeft gevolgd, zoals de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA). Ook zijn ze lid van specialisatieverenigingen zoals de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda – ’s-Hertogenbosch (VAR), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Arbeidsrecht Mediation

Bij TEN Advocaten bieden wij ook gespecialiseerde arbeidsrecht mediation aan, onder leiding van onze ervaren mediator Vera Nijenhof-van der Donk. Arbeidsrecht mediation richt zich op het herstel van de arbeidsrelatie en het oplossen van arbeidsconflicten. Tijdens het mediationproces worden niet alleen juridische aspecten besproken, maar ook belangrijke niet-juridische factoren zoals communicatieproblemen en emoties. Ons doel is om een duurzame oplossing te vinden die voor beide partijen acceptabel is.

TEN pakket arbeid

Geen rechtsgebied is dynamischer en actueler dan het arbeidsrecht. Wet en regelgeving veranderen constant. Deze veranderingen hebben vaak direct gevolgen voor uw personeelsbeleid en strategie. TEN helpt u het overzicht te behouden.

> Klik voor meer informatie over het TEN pakket arbeid hier. 

Internationaal netwerk

Onze arbeidsrecht advocaten zijn betrokken en vastberaden en staan u adequaat en pro-actief bij. Wilt u advies over internationale arbeidsrechtelijke zaken, dan kunnen de arbeidsjuristen van onze partnerkantoren in Europa u bijstaan. Verder hebben wij korte lijnen naar andere professionals zoals notarissen, accountants, fiscaal adviseurs, pensioenadviseurs en verzuim experts. U bent kortom verzekerd van een compleet en op maat gesneden arbeidsrecht advies.

Meer weten? Neem contact op met één van onze arbeidsrechtadvocaten.

Relevante artikelen

Qees
Ons kantoor werkt samen met Qees. Met een team van specialisten vormt Qees uw afdeling personeelszaken, zodat u zich weer kunt focussen op uw eigen werk. Van salarisadministratie tot verzuim- en loonkostenanalyse en van verzuimbegeleiding voor werkgevers tot het ter beschikking stellen van een modellenbibliotheek. Het team arbeids- en ambtenarenrecht van TEN Advocaten fungeert als Helpdesk Arbeidsrecht van Qees en is samen met Qees verantwoordelijk voor de invulling van de modellenbibliotheek.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.